В лагера Ейн ел-Хилвех в Ливан продължиха сблъсъците между групата Фатах

...
В лагера Ейн ел-Хилвех в Ливан продължиха сблъсъците между групата Фатах
Коментари Харесай

Сблъсъци в Ливан – трима загинаха, а други 10 бяха ранени

В лагера Ейн ел-Хилвех в Ливан продължиха сблъсъците сред групата " Фатах " на палестинския президент Махмуд Абас и ислямистки групировки. Трима души загинаха, а други 10 бяха ранени. Служебният министър-председател на Ливан Наджиб Микати беседва с палестинския президент Махмуд Абас в опит да приключи сраженията. Сблъсъци имаше и по-рано тази седмица, като при тежка пукотевица бяха ранени минимум 20 души. Това накара жителите на лагера и покрайнината да избягат.

По-рано това лято в лагера имаше няколкодневни улични сражения, откакто Фатах упрекна ислямистите, че на 30 юли са простреляли един от своите военни генерали. При тези улични сражения починаха минимум 13 души, десетки бяха ранени, а стотици бяха принудени да изоставен домовете си.

 

 
Куршумът попадна на четвъртия етаж на тази постройка в Сироп, вследствие на което апартаментът изгоря.
Али Отман Шабаита, гражданин на потърпевшата постройка

От 3 август е в действие помирение, само че се очакваше конфликтите да се възобновят, защото ислямистките групировки не предадоха на ливанската правосъдна система упрекнатите в убийството на генерал Мохамед " Абу Ашраф " ал-Армуши, както изиска предишния месец комисия от палестински фракции.

 
Благодаря на Бога, че е избавил живущите. Те са невредими.
Шейх Хюсеин Касем, просветител в джамията Ал-Ахмад

По-рано тази седмица комитетът разгласи, че взаимните им сили за сигурност ще стартират издирване на упрекнатите убийци. Махер Шабаита, началник на " Фатах " в региона на Сидон, съобщи пред Асошиейтед прес, че ислямистките групировки са подхванали нахлуване в четвъртък вечерта в опит да осуетят проектите на палестинските сили да прочистят бойците от учебните заведения, които са окупирали в лагера.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР